Συνταγές
Εξαιρετικοί γκιουζλεμέδες ή τυροπιτάρια! Άκρως σπιτικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη:
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 – 250γρ. νερό χλιαρό (όσο πάρει)
2 κ.σ. ξύδι
1 1/2 κ.γ. αλάτι
90 γρ. λάδι
Για την γέμιση:
500 γρ. φέτα
3 κ.σ. γιαούρτι
1 αυγό
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε μια ζύμη με αλεύρι, ξύδι, λάδι, το αλάτι κ ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό, όσο πάρει να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την κάνουμε μια μπάλα κ την βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη για μια ώρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλάκια, τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε παραλληλόγραμα φύλλα, βάζουμε λίγο γέμιση κ κλείνουμε σαν φακελάκι. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή.
Φτιάξτε τα και δεν θα μετανιώσετε – τα πιο αφράτα τυροπιτάκια με τυρί ή σκέτα.
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι λάδι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κγ μπέικιν παουντερ
1 αυγό
1 κγ ζάχαρη
1κγ αλάτι
Αλεύρι γοχ. περίπου 800-900γρ. για μαλακη ζύμη και λίγο να κολλάει στα χέρια σκεπάζουμε αφήνουμε μία ώρα και πλάθουμε με λαδωμένα χέρια
Γέμιση φέτα
Για τυροπιτάκια ένα αυγό για άλλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ψησίμο 180° αέρα περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.