Συνταγές
Εξαιρετική συνταγή για Αμερικάνικα muffins με βατόμουρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ baking powder
1/2 κ.γ αλάτι
1 αυγό
1 κούπα ζάχαρη
60γρ βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 κούπες sour cream
1 1/2 κούπες blueberries
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε τις φόρμες ή τοποθετούμε τα ειδικά χαρτάκια μέσα στην φόρμα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και το αφήνουμε στο πλαι.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό να γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε να ενωθεί. Προσθέτουμε το sour cream και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε τα blueberries (δεν τα ξεπαγώνουμε) στο μείγμα του αλευριού και τα ανακατεύουμε να αλευρωθούν. Αδειάζουμε τα υγρά στο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Δεν ανακατεύουμε πολύ, αν μείνει λίγο αλεύρι στην επιφάνεια το αφήνουμε.
5. Αν θέλουμε να κάνουμε μεσαίου μεγέθους muffin ρίχνουμε 1 σκούπ παγωτού στο κάθε φορμάκι, για μεγάλα jumbo muffin από 2 σκούπ μείγματος. Θέλουν 25-30 λεπτά ψήσιμο τα μεσαία μεγέθους και λίγο παραπάνω τα μεγάλα. Κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Διατηρούνται για 4 ημέρες καλά κλεισμένα σε τάπερ και 1 εβδομάδα στο ψυγείο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”