Συνταγές
Ήρθε η ώρα να φτιάξετε τα πιο σούπερ σοκολατένια Muffins
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Υλικά για 12-14
220γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ ζάχαρη
50γρ κακάο
1 κ.γ baking powder
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ αλάτι
100γρ σταγόνες σοκολάτας
160ml ξινόγαλο
50γρ λιωμένο βούτυρο
50ml ηλιέλαιο
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
έξτρα 100γρ χοντροκομμένη μαύρη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C και βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες.
Λιώνουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και την σόδα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε να ενωθούν. Αφήνουμε στο πλάι.
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το ξινόγαλο, το ηλιέλαιο, το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Αδειάζουμε ταυγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα να ενωθούν χωρίς να ανακατέψουμε πολύ.
Γεμίζουμε τις θήκες με το μείγμα σχεδόν μέχρι πάνω και προσθέτουμε την χοντροκομμένη σοκολάτα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στην μεσαία θέση του φούρνου. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά επάνω σε σχάρα.
Πρέπει να καταναλωθούν σε 2-3 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου ή να καταψυχθούν για 1 μήνα.
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.