Συνταγές
Εξαιρετική γεμιστή Focaccia στο τηγάνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
400 γρ αλεύρι
220 ml νερό
20 γρ ελαιόλαδο
+ λίγο για να λαδώσουμε το ταψί
5 γρ ψιλό αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ ζαμπόν
150 γρ γκούντα η αλλο τυρί που προτιμάμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ λιώνουμε την μαγιά με λίγο αλεύρι, έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά που χρειάζονται για τη ζύμη και αρχίζουμε να τα δουλεύουμε όλα με ένα πιρούνι.
Όταν η ζύμη αποκτήσει μια ορισμένη υφή, την μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας και συνεχίζουμε να τη ζυμώνετε με το χέρι για μερικά λεπτά. Οταν γίνει λεία και ομοιογενής η ζύμη μας, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου δέκα λεπτά.
Κατόπιν την χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη, και ανοίγουμε με τα χέρια η με τον πλάστη το κάθε κομμάτι ζύμης μέχρι να σχηματίσουμε μικρά πιτάκια διαμέτρου περίπου 12 εκ.
Βαζουμε σε κάθε πιτάκι στο κέντρο το ζαμπόν και το τυρί αφήνοντας ελεύθερες τις άκρες. Καλύπτουμε τα φοκατσάκια πιάνοντας απο την άκρη και στη συνέχεια τα κλείνουμε σχηματίζοντας ένα κορδόνι. Αν δεν μπορείτε να σχηματίσετε το κορδόνι κλεισίματος, η απλά σφραγίζουμε τη ζύμη πιέζοντας με ενα πιρούνι.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε ένα ελαφρά λαδωμένο τηγάνι, και τοποθετούμε τη φοκάτσα, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και την ψήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Μετά τα πρώτα 5 λεπτά ψησίματος αλείφουμε την επιφάνεια της φοκάτσας με λίγο ελαιόλαδο, την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά σκεπάζοντας πάντα με καπάκι. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να ψηθούν όλες οι φοκάτσες .
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.