Συνταγές
Αφράτη και γευστική φοκατσια – ένας πίνακας ζωγραφικής!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπωλ κοσκινιζουμε 600 γραμμάρια Αλεύρι.
Σε ένα άλλο μπωλ βαζουμε 480 ml χλιαρό γάλα, με 5 γραμμάρια φρέσκια μαγιά και Ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί η μαγια
προσθετουμε 60 ml ελαιόλαδο, και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι το κοσκινιζμενο και ζυμώνουμε καλά στο Χέρι, το σκεπαζουμε με μεμβράνη και το Αφήνουμε για 15 λεπτά
Στην Συνέχεια βγάζουμε την μεμβράνη και προσθέτω στην ζύμη 13 γραμμάρια αλάτι,, και δουλεύω καλά στο Χέρι, το απλώνω το ξαναδιπλωνο και ζυμώνουμε καλά το σκεπαζω και αφήνω για αλλα 15 λεπτά
Αφου περάσουν τα 15 λεπτά το ξανα ζημωνο καλά στο Χέρι, λαδωνουμε καλά ένα μπωλ τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι το ξανασκεπαζουμε
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες. Λαδωνουμε καλά ενα ταψί διαμέτρου 25×35 cm και Απλώνουμε την ζύμη σκεπαζω ξανά την ζύμη και Αφήνω για 1 ώρα να φουσκώσει στην συνέχεια απλώνουμε με τα χέρια μάς με τα δάχτυλα μας απλώνουμε την ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού κάνοντας και τα χαρακτηριστικά βαθουλωματα
Απλώνουμε απο πάνω από την φοκατσια ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι, δεντρολίβανο, ντοματινια, ελιές, η διακοσμουμε με οτι άλλο θέλουμε απο πάνω, λαχανικά, διάφορες πολύχρωμες πιπεριές, και ότι Άλλο θέλουμε,
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.