Συνταγές
Θαυμάσια κούκις που τέτοια δεν έχεις ξαναφτιάξει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Κωνσταντίνα Ντινα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 αυγό
-130 γρ. ζάχαρη
-150 γρ. βούτυρο λιωμένο
-300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
-1 κτγ. μπέικιν
-μια τσιμπιά αλάτι
-2 βανίλιες
-1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας 100 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι ρίχνοντας μέσα το αλάτι, τις βανιλιες και το μπέικιν.
Χτυπάμε το αυγό με την ζάχαρη, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, και στη συνέχεια λίγο- λίγο το αλεύρι μέχρι να τελειώσει με ένα κουτάλι, τελευταία τις σταγόνες κουβερτούρας και ζυμώνουμε απαλά.
Χωρίζουμε σε 15 μέρη το ζυμάρι και φτιάχνουμε μπαλάκια, τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί της κουζίνας και βάζουμε τα κούκις με μικρή απόσταση, πατάμε με τα χέρια ελαφρώς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 έως 20 λεπτά, βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Βγαίνουν 15 μπισκότα!!
Η συνταγή είναι από Κωνσταντίνα Ντινα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Εξαιρετικά Κουκις! Με μια λέξη υπέροχα..
Η εκτέλεση είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
-4 αυγά
-300 γρ. ζάχαρη
-2 βανίλιες
-150 γρ. καλαμποκέλαιο
-600 γρ. φαρίνα που φουσκώνει
-σταγόνες σοκολάτας εγώ
-έβαλα και τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, μετά το λάδι και τέλος τη φαρίνα και τις σταγόνες, τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
Το μείγμα δεν πλάθεται με ένα κουταλάκι του γλυκού, τα βάζουμε αραιά σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κάνουν τα πρώτα σκασίματα. Δεν τα ψήνουμε πολύ για να μην σκληρύνουν, 10 με 12 λεπτά.
Τα φυλάμε σκεπασμένα σε δοχείο αν τα θέλουμε μαλακά.
Η συνταγή είναι από κ. Σοφιας Βασιλάκη – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.