Συνταγές
Ένα φαγάκι βάλσαμο για το κρύο. Γιουβαρλάκια με κρεμώδες αυγολέμονο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ” dailykitchenbm “.
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
Φρέσκο δυόσμο
150 γρ. Ρύζι κίτρινο
1 + 4 καρότα
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι
1 φρέσκο ζωμό λαχανικών ψυγείου
2 λεμόνια
3 κρόκους
3 κτσ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το 1 καρότο τριμμένο, το 1/2 μαϊντανό ψιλοκομμένο, το δυόσμο, το ρύζι αφού το ξεπλύνουμε καλά, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει και είναι αφράτος ο κιμάς. Αν δεν βιαζόμαστε τον αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και έχουμε διαλύσει το φρέσκο ζωμό λαχανικών. Ίσα- ίσα μέχρι να τα καλύψει.
Μέσα κόβουμε και τα καρότα, τον υπόλοιπο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλατάκι και πιπέρι.
Μόλις βράσουν και πιούν τα πολλά υγρά, χτυπάμε τους κρόκους και το κορν φλάουρ με σύρμα, προσθέτουμε ζεστό ζωμό και χυμό λεμονιού και τα αδειάζουμε μέσα στο φαγητό.
Κουνάμε την κατσαρόλα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από ” dailykitchenbm “.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για εξαιρετικά γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα – Αξίζει να τα δοκιμάσεις!
Η συνταγή είναι της κ. Μαίρη Ηλιοπούλου – “Χρυσές Συνταγές“
Υλικά
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο λάπα
2 κρεμμύδια μέτρια στο μούλτι, ( κρατάμε δύο κτσ. για το σωτάρισμα)
1 καρότο τριμμένο
1 αυγό
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι Καρολίνα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο λάδι
2- 3 ντομάτες τριμμένες
Χυμό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ζύμη μαλακή. Αν είναι σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό.
Στην κατσαρόλα λίγο λάδι και σωτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε τη ντομάτα και το χυμό και σε λίγο προσθέτουμε βραστό νερό και αλάτι.
Αφήνουμε να βράσει για λίγο και μετά ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια. Αν θέλουμε προσθέτουμε και μισό κύβο βοδινού ή λαχανικών για έξτρα γεύση. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να είναι ζουμερή η σάλτσα τους, όχι σούπα.
Τέλος πιπέρι και αν μας αρέσει και λίγη πάπρικα.
Ταιριάζουν τέλεια με πατάτες τηγανιτές.
Η συνταγή είναι της κ. Μαίρη Ηλιοπούλου – “Χρυσές Συνταγές“