Συνταγές
Εντυπωσιακή τούρτα με μπισκότα στην φόρμα του κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Lilqna Petrova – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά
1πακετο μπισκότα με γεύση σοκολάτα
1πακετο μπισκότα με γεύση βανίλια- πορτοκάλι
120γραμμ.κορν φλάουρ
2 αυγά
250γραμμ.ζαχαρη
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
1κουτ.του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
125γραμμ.βουτυρο
1 πακέτο μους με γεύση βανίλια ΓΙΟΤΗΣ χωρίς βράσιμο.
Ξύσμα σοκολάτα για διακόσμηση
Εκτέλεση
Πρώτα τυλίγουμε τη φόρμα με μεμβράνη.
Σε μια κούπα βάζουμε τα αυγά τή ζάχαρη και το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά ένα φλυτζάνι γάλα,το υπόλοιπο βάζουμε σε μια κατσαρόλα στην φωτιά να ζεσταθεί Πριν πάρει βράσει ρίχνουμε το μείγμα
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπαμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε λίγο λίγο από τή κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάμε τή μους όπως γράφει στην οδήγηση, μεταφέρουμε σε ένα κόρνερ και στο ψυγείο .
Κάνουμε μια στρώση κρέμα στην φόρμα και στρώνουμε μπισκότα βανίλια κρέμα μπισκότα σοκολάτας κρέμα και κάνουμε μια στρώση γύρω γύρω στη φόρμα μια μπισκότα βανίλια μια με σοκολάτα και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν .
Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει.αναποδογυριζουμε σε κατάλληλη πιατέλα και διακόσμησουμε με τη μους, πασπαλιζουμε με τριμμένη σοκολάτα και στο ψυγείο για 1-2ωρες.
Η Συνταγή είναι από κ. Lilqna Petrova – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.