Συνταγές
Ενα από τα ωραιότερα γλυκά κουταλιού – κουμ κουατ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Lena Skouteri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1κιλο κουμ κουατ όχι πολύ ωριμα
1 κιλό ζάχαρη
750 γρ νερό χυμό μισού λεμονιού
3 φύλλα αρμπανοριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρυπάμε τα κουμ κουατ με οδοντογλυφιδα.. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και το αφηνουμε να πάρει βράση… Προσθέτουμε τα κουμ κουατ και βράζουμε για 10 λεπτά.. Όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε…..και βάζουμε καινούργιο νερό και το ξανά βράζουμε . Κανουμε αλλαγές και βράσιμο άλλες δύο φορες…
Μόνο την πρώτη φορά το βράζουμε για 10 λεπτά τις επόμενες το αφηνουμε να πάρει βράση και το σουρωνουμε
Τέλος το αφηνουμε να στραγγίξει
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη ανακατεύω μεχρι να λειώσει και προσθέτω το κουμ κουατ. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ξαφριζοντας..
Το κατεβαζουμε από την φωτιά και το αφηνουμε 24 ώρες να κρυώσει… Την άλλη μέρα προσθέτω χυμό λεμονιού τη αρμπανοριζα το ανακατεύω και το βράζω για 20 λεπτα να δεσει το σιρόπι
Η Συνταγή είναι από Lena Skouteri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μοσχομυρισμένο και ακαταμάχητο πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Φλούδες από πορτοκάλι 750 γρ
Ζάχαρη750 γρ
Νερό 3 ποτήρια
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Ξύνουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε τέταρτα. Τα κάνουμε ρολάκια και τα περνάμε σε κλωστή σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο και Τα δένουμε στο τέλος σαν κολιέ. Βάζουμε κρύο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση πέντε λεπτά από το σημείο βρασμού.
Τα σουρώνουμε τα ξεπλένουμε και ξαναβάζουμε να πάρουν πάλι μια βράση για 5 λεπτά. Αυτό το κάνουμε τέσσερις φορές.
Μετά βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να πάρει βράση , βάζουμε τις φλούδες και βράζουμε μαζί 5 λεπτά. Τα αφήσουμε όλη την νύχτα στο σιρόπι και την άλλη μέρα βγάζουμε την κλωστή και τα αφήσουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι. Περίπου 10 λεπτά
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”