Συνταγές
Αγαπημένο γλυκό – ελάτε να φτιάξουμε εκμέκ καταίφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500 γρ Καντάιφι ,300 γρ βούτυρο αγελαδινό! Βουτυρωνουμε με τα 50 γρ το ταψί φούρνου
Ρίχνουμε το Καντάιφι και το ανοίγουμε πάρα πολύ καλά!Λιώνουμε τα 250 γρ βούτυρο και αφήνουμε λίγο να χλιαρυνει και το ρίχνουμε πάνω στο Καντάιφι
Ανακατεύουμε πολύ καλά να μουσκεψει το Καντάιφι
Το ισιωνουμε και στην συνέχεια το ψήνουμε στους 180 β μέχρι να κοκκινησει καλά όχι να κάνει
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερό με 3 ποτήρια ζάχαρη,μισό λεμόνι τον χυμό του για 5 λεπτά
Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε θερμοκρασία δωματίου 10 λεπτά
άζουμε το Καντάιφι σε τάπερ η ταψί η και πυρέξ και το ανακατεύουμε και το ισιωνουμε
Σιροπιαζουμε σιγα-σιγα
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:
1 λίτρο γάλα φρέσκο,5 κ.σ.ζαχαρη,4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ,2 κ.σ.γεματες αλεύρι,1 βανίλια,3 κρόκους αυγών,50 γρ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλυουμε σε λίγο από το γάλα το κορν και το αλεύρι. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να.ζεσταθει. Ρίχνουμε το μίγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε την βανίλια,τους κρόκους ανακατεύοντας γρήγορα
Τέλος ρίχνουμε σε κομματάκια το βούτυρο. Αφήνουμε να λιώσει μόνο του χωρίς να ανακατεύουμε. Τέλος την ανακατεύουμε και την ρίχνουμε πάνω στο κρύο Καντάιφι.
ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπάμε 1 μορφατ μεταλλικό κουτί με 300 γρ άχνη ζάχαρη και 2 κ.σ.γαλα φρέσκο
Την βάζουμε πάνω στην κρύα κρέμα
Τέλος διακόσμηση φυστίκι και κερασακια
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.