Συνταγές
Εγγυημένα νόστιμα μελομακάρονα και για τον πιο απαιτητικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Vicky Andrianopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν θα υπάρχει ούτε ένας που θα τα φάει και να μη ζητήσει τη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
Ζυμη:
1/2 κτσ μπέικιν παουντερ
100γρ χυμό πορτοκάλι
3κσ κονιάκ
125γρ ελαιόλαδο
125γρ ηλιέλαιο
50γρ μέλι
90γρ νερό
100γρ ζάχαρη
1/2 κτσ κανέλα
1/2 κτγ σόδα
1/3 κτγ γαρύφαλλο
1 βανιλλινι
1/3 κτγ μοσχοκάρυδο
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
500γρ αλεύρι μαλακό
150γρ σιμιγδάλι ψιλό
Σιρόπι:
1/2 λίτρο νερό
1 κιλό ζαχαρη
500 γρ μελι
1/2 κτσ χυμό λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
1 πορτοκάλι κομμένο στα 2
150γρ σπασμένα καρύδια για στόλισμα
Το σιρόπι το βράζετε 7 λεπτά απο το σημείο του βρασμού σε μέτρια φωτιά. Το μέλι το βάζετε στο τέλος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τη ζύμη δε τη παιδευουμε πολυ, ίσα να ενωθούν τα υλικά. Τη σόδα με το χυμό τα εννοούμε μαζί, να αφρισει η σόδα.
Εγώ για περισσότερη γεύση ενωνουμε πρώτα τα υγρά με τα μπαχαρια κατι το ξυσμα, και τα αφήνουμε για καμιά ώρα μόνα τους, να βγάλουν τα αρώματα. Έπειτα προσθέτουμε τα στερεά.
Τα μελομακάρονα τα μελώνω σε κρυο σιρόπι για 20 δεύτερα μονο.
Τα ψήνουμε στους 170 αερα για 25 λεπτα. Τα κανω 30 γρ το καθε ενα.
Το σιρόπι ειναι αρκετό για διπλή δοση.
Ειναι τραγανά απ εξω μελωμενα μεσα.
Η Συνταγή είναι από κ. Κυριάκος Μελάς – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.