Συνταγές
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα κρέμα ζαχαροπλαστικής και γκαναζ σοκολάτας! Καλή σας απόλαυση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Xatzianastasiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα
1 1/2 λίτρο γάλα 150 γρ. ζάχαρη 150 γρ.κορν φλάουτο λίγη βανίλια ένα αυγό όλα αυτά τα ανακατεύουμε σε κατσαρόλα μέχρι να πήξει
μετά βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο αφήνουμε να κρυώσει.
Για την γκαναζ
250 γρ. σοκολάτα 200 γρ. κρέμα γάλακτος και 1 κουταλιά μέλι σε ένα βαθύ πιάτο τα λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων
για τα μπισκότα τα βουτάμε σε γάλα με λίγο κονιάκ
κάνουμε μια σαντυγι με κρέμα γάλακτος και λίγη άχνη ζάχαρη στολίζουμε με κερασακια
Η Συνταγή είναι από Katerina Xatzianastasiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Δροσιστικό γλυκό ψυγείου με φράουλες .Εύκολα, γρήγορα, και νόστιμα με ελάχιστα υλικά!
Λίτσα Παπαδοπούλου»ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ»
ΥΛΙΚΑ
– Φρυγανιές Ελιτ
– 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια (τύπου Γιώτης)
– 1 κουτί ζελέ φράουλα
– λίγες φράουλες + 2 κουταλιές ζάχαρη + 2 κουταλιές βαλσάμικο φράουλας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Φτιάχνουμε την κρέμα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε λίγες φράουλες με 2 κουταλιές ζάχαρη και 2 κουταλάκια βαλσάμικο φράουλας.
Τα αναμιγνύουμε καλά και με το ζωμό τους βρέχουμε τις φρυγανιές αφού τις έχουμε απλώσει σε μακρόστενο δοχείο η πυρέξ.
Το μείγμα με τις φράουλες το ρίχνουμε μέσα στην κρέμα, και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις φρυγανιές.
Στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Λίτσα Παπαδοπούλου»ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ»