Συνταγές
Δεν υπάρχει το συγκεκριμένο χοιρινό με κάστανα και πουρέ καρότο
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
1.200 γρ. ψαρονέφρι
200 γρ. κάστανα προ βρασμένα
1 κρεμμύδι
80 γρ. κρασί κόκκινο ημίγλυκο
Λάδι για το τηγάνι
1 κύβο κρέατος
1κουτ. σ. κορν φλαουρ
4 καρότα
Εκτέλεση:
Κόβω το κρέας σε ωραία κομμάτια.
Το βάζω σε αντικολιτικο τηγάνι και το αφήνω να βγάλει τα υγρά του και να στεγνώσει.
Ρίχνω λάδι και ψητό τηγανίζω ουσιαστικά και από τις δυο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
Σβήνω με το κρασί, προσθέτω τον κύβο, περιμένω να εξατμιστεί το αλκοόλ, μεταφέρω το κρέας στην χύτρα, μαζί με το κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο, και μαγειρεύω στον ανάλογο χρόνο. Στο καλαθάκι της χύτρας βάζω τα καρότα καθαρισμένα ολόκληρα, να μαγειρευτούν κι αυτά.
Όταν είναι έτοιμο ανοίγω βάζω το καλαθάκι με τα καρότα κατά μέρος, αδειάζω και το κρέας , πολτοποιώ με ράβδο μίξερ, με το κρεμμύδι μαζί που έχει λιώσει μέσα στην σάλτσα σουρώνω, πίσω στην χύτρα, σε 1 φλυτζ. Έχω διαλύσει το κορν φλαουρ με λίγο νερό, το ρίχνω στην σάλτσα, και ανακατεύω μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος βάζω το κρέας μέσα μαζί με τα κάστανα ολόκληρα, τα οποία έχω ψήσει στο micro waves στον ανάλογο χρόνο…σείω την χύτρα να ενωθεί η σάλτσα με το κρέας και τα κάστανα, έτοιμο για το τραπέζι.
Για τον πουρέ καρότο
Υλικα :
4 καρότα στον ατμό
1πρεζα κολιανδρο
1 πρεζα κουρκουμα
1πρεζα πάπρικα καπνιστή
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Στο multi βάζω τα καρότα, κομμένα ροδέλες, προσθέτω τα μπαχαρικά, και πολτοποιώ.
Ανοίγω προσθέτω το λάδι και ανακατεύω απαλά.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!