Κρεας
Δείτε έναν εύκολο τρόπο για να ψήσετε την μπριζόλα σας τέλεια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ήρθε η ώρα να μάθετε όλα τα μυστικά για να μαγειρέψετε την μπριζόλα ζουμερή κι οχι ξύλο.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
1 μοσχαρίσια μπριζόλα ribeye
ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι
αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το μαύρο πιπέρι στο γουδί.
Βγάζουμε την μπριζόλα τουλάχιστον 1 ώρα πριν το ψήσιμο και την αλείφουμε κατόπιν με ελαιόλαδο και στις δύο πλευρές. Πασπαλίζουμε με αλάτι, και μαύρο πιπέρι.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά. Ψήνουμε κάθε πλευρά της μπριζόλας για 1 λεπτό.
Αλείφουμε και τις δύο πλευρές με βούτυρο και μια σκελίδα σκόρδο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ψήνουμε συνολικά για άλλα 6 λεπτά, γυρνώντας κάθε ένα λεπτό την μπριζόλα.
Μετά το ψήσιμο, βάζουμε την μπριζόλα σε ένα πιάτο, τοποθετούμε το σκόρδο από επάνω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά ώστε να τραβήξει τα ζουμιά της.
Ξεσκεπάζουμε την μπριζόλα και την κόβουμε σε κομμάτια.
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να τη φτιάξουν. Για περισσότερες συνταγές με μπριζόλα, πατήστε ΕΔΩ .
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis