Συνταγές
Μουρλια το φαγητό – Μπριζόλες χοιρινές λαιμού με πατατες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Sophia Gazi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
4 μπριζόλες
2 κς μουστάρδα
2 κς μέλι
2 κς ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι , ρίγανη
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
4-5 πατατες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Μαριναρουμε από το προηγούμενο βράδυ τις μπριζόλες με όλα τα υλικά και τις αφήνουμε στο ψυγείο
Την επόμενη τις βάζουμε σε ταψί μαζί με τις πατατες και ρίχνουμε και λίγο νεράκι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
Ψήνουμε στους 200 και στο μισάωρο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις γυρίζουμε
Η συνταγή είναι από ” Sophia Gazi- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για τέλειες και ζηλευτές χοιρινές πανσέτες με σάλτσα κρασιού που γίνονται λουκούμι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για 5-6 πανσέτες
Αλάτι-πιπέρι θρούμπι 2 μπαχάρια 2 δαφνόφυλλα 1 σκελίδα σκόρδο 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί 100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε πρώτα τις πανσέτες με σχεδόν γεμάτο νερό στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν, όταν στεγνώσουν από τα υγρά τους δεν ρίχνουμε λάδι γιατί θα βγάλουν από μόνες τους μόλις αρχίζουν να κολλάνε στο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε ρίχνοντας τα δαφνόφυλλα τα μπαχάρια μια σκελίδα ολόκληρη σκόρδο
5 λεπτά από την κάθε μεριά είναι αρκετή για να κάνουν ωραίο χρώμα
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε και σερβίρουμε ζεστές
*Αν δεν έχετε κρέμα γάλακτος αντικαταστήστε με γάλα.
Επειδή μία δεν είναι ποτέ αρκετή, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και άλλες νόστιμες συνταγές για “χοιρινές πανσέτες”.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”