Συνταγές
Υπέροχο και λαχταριστό γλυκό – δίχρωμο ρεβανί
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
6 αυγα χωρισμένα..
6 κ.σ.φρυγανιά
1 φλ.καφε κονιάκ
1κ.σ.μπεικιν
1κ.τσ.καρυδι τρμ.
1κ.γλ.κανελα
λιγο μοσχοκαρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κανουμε τη μαρεγκα και την αφήνουμε στην ακρη…
Χτυπαμε κροκους ζαχαρη να ασπίσουν προσθ.τα υπολοιπα υλικά και στο τελος προσεκτ.τη μαρέγκα..
Ψήνουμε 10 λεπτα σε προθερμ.φουρνο να κανει λιγο κρουστα.
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6αυγά
6κ.σ.ζάχαρη
6κ.σ.σιμιγδάλι
Λιγο ξυσμα πορτ.
3 βανιλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με την ίδια διαδικασία….βγαζουμε το ταψι απο το φουρνο αφου περάσουν τα 10 λεπτα και το ριχνουμε πρπσεκτικά απο πάνω..
Το ξαναψήνουμε μεχρι να ροδίσει
ΣΙΡΟΠΙ
3 Πποτήρια ζάχαρη
3νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 5 λεπτα…
Κρύο σιρόπι…χλιαρό γλυκό…
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ όμορφα φτιαγμένα κέικ με σταφίδες και μηλοπιτάκια με σταφίδες.
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5-6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι ζάχαρη
250 γρ. καλαμποκέλαιο
250γρ. Φάντα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1αλευρι φαρίνα
Ξύσμα πορτοκάλι
1 βανίλια
Αλάτι λίγο
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε λίγες σταφίδες και βαζουμε από πάνω . Σέ μερικά κεκάκια μέσα στη ζύμη βαζουμε πολύ λεπτά κομμένα μήλα και σταφίδες από πάνω πάλι βαζωμήλα πασπάλισα με λίγο ζάχαρη και κανέλα .
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το λάδι το ξύσμα, βανίλια, αλάτι. Μετά εναλλάξ το αλεύρι και τη φάντα και με σπάτουλα μαριζ ανακατεύουμε. Ψήνουμε 175° για 45 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.
Αν ψήνουμε σε ατομικά φορμάκια πιό λίγο ψήσιμο περίπου 30 λεπτά περίπου νά πάρουν χρώμα.
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.