Συνταγές
Εξαιρετικοί κεφτέδες από μπρόκολο στον φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαμαδο μπερδεματα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
• 2 φλ. (400 γρ.) ψιλοκομμένο μαγειρεμένο μπρόκολο (καλά στραγγισμένο)
• 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης ή βρώμη
• 2 αυγά
• 3/4 φλ. τριμμένο τυρί της επιλογής σας
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 1/4 κ.γ. αλάτι
• μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
• Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
• Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Φτιάξτε τους κεφτέδες σας και βάλτε τους στο ταψί.
• Ψεκάστε με λίγο ελαιόλαδο αν θέλετε και ψήστε για 25 λεπτά. Στα μισά γυρίστε τους κεφτέδες σας.
Η Συνταγή είναι από Μαμαδο μπερδεματα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για γρήγορο, εύκολο, διαφορετικό, ελαφρύ και νόστιμο πιάτο.. Πένες με μπρόκολο και σπαράγγια.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πένες,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο,
1 φλ. µπρόκολο (κοµµένο σε µικρά µπουκετάκια),
1 φλ. σπαράγγια κοµµένα σε κοµµάτια,
½ φλ. άσπρο κρασί,
1 φλ. κρέµα γάλακτος,
1 κύβο ζωµό λαχανικών,
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνετε το µπρόκολο µέσα σε ζεστό νερό για 2 λεπτά. Αφού ψηθεί το στραγγίζετε καλά και το αφήνετε στην άκρη. Σε µια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεµµύδι. Προσθέτετε το µπρόκολο και τα σπαράγγια και συνεχίζετε το σοτάρισµα για 2-3 λεπτά.
Ακολούθως, ρίχνετε το κρασί και όταν εξατµιστεί το αλκοόλ βάζετε την κρέµα γάλακτος και ανακατεύετε µέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Στο µεταξύ, σε κατσαρόλα µε κοχλαστό νερό, βάζετε το ζωµό και βράζετε τα ζυµαρικά σύµφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente.
Στραγγίζετε τα ζυµαρικά και τα βάζετε µέσα στην κατσαρόλα µε τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.