Συνταγές
Γρήγορος Καρυδάτος Μπακλαβάς, για το καλό !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αρκετοί από εμάς μπορεί να μην έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να φτιάξουμε μία κλασσική, παραδοσιακή συνταγή όπως αυτή του μπακλαβά. Ωστόσο σήμερα σου παρουσιάζω μία σπέσιαλ συνταγή για γρήγορο μπακλαβά με καρύδια που πιστεύω θα αγαπήσεις…
Υλικά
Για το Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλούδα λεμονιού
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2 βανίλιες
Για τη Γέμιση
400 γρ καρύδια ή 200 γρ καρύδια και 200 γρ αμύγδαλα
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
200 γρ βούτυρο αγελάδος
2 πακέτα φύλλα Βηρυτού
Εκτέλεση
Ξεκινάμε πρώτα με το σιρόπι του μπακλαβά. Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό, το ξυλάκι κανέλα και την φλούδα λεμονιού να βράσουν για 5 λεπτά.
Κατόπιν, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
Συνεχίζουμε με την γέμιση. Θρυμματίζουμε τους ξηρούς καρπούς, βάζουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.
Έπειτα, βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο το μεγάλο ταψί του φούρνου μας και βάζουμε 4 διπλά φύλλα σταυρωτά.
Στη συνέχεια, τα βουτυρώνουμε και βάζουμε επιπλέον 2 διπλά φύλλα που τα έχουμε διπλώσει, όπως φαίνεται και στο βίντεο της συνταγής. Βουτυρώνουμε και απλώνουμε το 1/3 από την γέμιση.
Συνεχίζουμε και καλύπτουμε με 4 φύλλα που τα βουτυρώνουμε ανά 2. Απλώνουμε ακόμα 1/3 από την γέμιση και επαναλαμβάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία ακόμη μία φορά.
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και σκεπάζουμε με τα φύλλα που έχουν περισσέψει (τα οποία βουτυρώνουμε ανά 2).
Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και κόβουμε σε κομμάτια.
Κατόπιν, βουτυρώνουμε καλά, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Συνεχίζουμε με το σιρόπιασμα του μπακλαβά. Όσο ο μπακλαβάς μας είναι καυτός τον σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Τέλος, αφήνουμε τον μπακλαβά για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Ο μπακλαβάς μας είναι έτοιμος! Καλή απόλαυση!
Ακολουθεί η συνταγή σε βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!