Συνταγές
Γλύκισμα χοιρινό λεμονάτο με πιλάφι και καταπληκτική σάλτσα
Ο σεφ του σπιτιού αποφάσισε για σήμερα χοιρινό λεμονάτο με πιλάφι και μία πηχτή, πεντανόστιμη σάλτσα. Εμείς μόλις το είδαμε μαζέψαμε τα σάλια μας και το απολαύσαμε!
Υλικά
1 κρεμμύδι
2 καρότα
Ελαιόλαδο
1 κιλό χοιρινό
300 ml λευκό κρασί
250 γρ μανιτάρια
Πιπέρι
Μπούκοβο
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1/2 κουταλιά σκόνη λαχανικών
Νερό
Χυμό από 1 ή 2 λεμόνια
2 κουταλιές κορν φλαουρ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και τα καρότα σε ροδέλες.. Στην συνέχεια, σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρέας, που έχουμε προηγουμένως κόψει σε κομμάτια.
Αφού έχει πάρει χρώμα το χοιρινό, το σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, πιπέρι, μπούκοβο, τον χυμό πορτοκαλιού, την σκόνη λαχανικών, αρκετό νερό και βράζουμε για περίπου 1 με 1-1/2 ώρα.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αλάτι αν χρειάζεται.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν θέλουμε την σάλτσα μας πιο δεμένη, τότε δεν έχουμε παρά να διαλύσουμε 2 κουταλιές κορν φλαουρ σε λίγο κρύο νερό. Ρίχνουμε το μείγμα στην σάλτσα και την βράζουμε μέχρι να δέσει.
Τέλος, σερβίρουμε με πιλάφι.
Έτοιμο και το λεμονάτο χοιρινό μας! Αποτελεί πολύ καλή ιδέα για γιορτινό πιάτο και όχι μόνο.
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!