Συνταγές
Γλύκισμα έγινε το κατσικάκι γιουβέτσι στο φούρνο – Να το απολαύσετε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά..
Για 1 μιση κιλό κατσικάκι από μπροστινό
το έβρασα πρώτα στην χύτρα ταχύτητας για 15′.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ύστερα βάζουμε σέ άλλη κατσαρόλα 2 κρεμυδια ψιλοκομμένα, να τά μαρανω με 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο. Ύστερα ρίχνουμε μέσα τά κομμάτια του κρέας, τά γυρίζω λίγο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, σβήνω με 1 φλυτζανακι του καφέ κρασί
ρίχνουμε 4 ντομάτες περασμένες από το μουλτι, αλατοπιπερο ρίγανη τζιτζερ σέ σκόνη πάπρικα γλυκιά, λίγο μοσχοκάρυδο και μπαχάρι. Όπως είναι μπαταρουμε την κατσαρόλα σέ ταψί πυρέξ, προσθέτουμε και 2 ποτήρια ζουμί από το βραστό, προσθέτουμε και μισό σακκουλακι μανεστρακι χοντρό, όπου πρώτα το μανεστρακι το είχαμε βάλει μέσα σέ κρύο νερό για 30′.
Ύστερα το νεροβγαζω 3 φορές, αυτό γίνεται για να μήν λασπωνει. Ψήνουμε για 20′ στους 180 αεροθερμο φούρνο. Όταν έσβησα το φούρνο είδαμε να έχει και λίγο ζουμακι μέσα.
Ρίχνουμε και 5 παγάκια και αφήνουμε εκεί.
Αυτό γίνεται για να μήν πήξει η μανέστρα. Σερβίρουμε ύστερα από 1 ώρα.
Θά συνοδεύσουμε με σαλάτα βλητα και μπατζαρια και τριφτη Ικαρίας δηλαδή τυρί φέτα με φρέσκια ρίγανη μέσα.
Στο γιουβέτσι ρίχνουμε και 2 φύλλα δάφνης μέσα και 1 κουταλιά της σούπας μάραθο αποξηραμένο
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.