Συνταγές
Υπέροχο πετυχημένο γλυκό του κουταλιού με ολόκληρο πορτοκάλι
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 χοντρόφλουδα πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
2 κούπες νερό
1/2 λεμόνι το χυμό του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το εξωτερικό των πορτοκαλιών στον τρίφτη.Τα βάζουμε να βράσουν για δέκα λεπτά ολόκληρα.Επαναλαμβάνουμε την διαδικασια για 2 με 3 φορές για να ξεπικρίσουν.
Τα βάζουμε σε κρύο νερό και δοκιμάζουμε αν ξεπικρισαν αν χρειαζεται τα αφηνουμε ακομη λιγο.Τα κόβουμε με προσοχη και τα βαζουμε στο σιροπι αφου αφησουμε ζαχαρη με νερό να βρασει κανα πενταλεπτο .
Αφήνουμε να βράσουν κανα δεκαλεπτο και μετά τ αφηνουμε ενα βραδυ να βγαλουν τα υγρα τους.Την επομένη δένουμε το γλυκό αφου προσθέσουμε και το λεμόνι.Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για γλυκό του κουταλιού μήλο φιρίκι – πολύ ωραία φτιαγμένο με τέλειο χρώμα και δέσιμο πετυχημένο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Ρουλα Λυρου”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά (αφαιρώντας και το κεντρικό μέρος του φρούτου )15 φυρικάκια και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και λεμόνι για 2 ώρες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη + 2 ποτ. Νερό + ένα ξύλο κανέλας να βράσουν 5 λεπτά.
Βάζουμε τα μήλα τα βράζουμε 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν…αυτή τη διαδικασία την κάνουμε άλλες δυο φορές …στο τέλος ρίχνουμε 2 βανίλιες 1.κ.σ.λεμόνι και δυο φύλλα αρμπαρόριζα. Αφήνουμε το γλυκό να δέσει.
Μπορούμε για να πετύχουμε πιο έντονη απόχρωση και ένταση να βάλουμε στο σιρόπι , χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Ρουλα Λυρου”