Συνταγές
Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννη Αραμπατζή”
Υλικά
9 πορτοκάλια μετρίου μεγέθους
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ξύνουμε τα πορτοκάλια στο ψιλό τρίφτη
Τα βάζουμε να βράσουν μία φορά περίπου πέντε με έξι λεπτά να μαλακώσουν.
Τα πορτοκάλια αυτή τη περίοδο είναι τόσο γλυκά και ζουμερά που δε χρειάζονται ξεπίκρισμα.
Αδειάζουμε τα πορτοκάλια με το νερό σε ένα σουρωτήρι ,τα ξεπλένουμε και τ αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε εύκολα μετά.
Παίρνουμε ένα ένα φρούτο ,κόβουμε τις άκρες και τα κόβουμε φετούλες ,τις οποίες στρώνουμε στο ταψάκι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους χυμούς και σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.
Αν δούμε ότι το σιρόπι μας δεν έδεσε καλά βάζουμε τις φετούλες στα αποστειρωμένα βάζα μας και δένουμε το σιρόπι μόνο του βάζοντας το ταψάκι ξεσκέπαστο στο φούρνο,στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννη Αραμπατζή”