Συνταγές
Μόνο και μόνο η εμφάνιση εξασφαλίζει και την γεύση – γλυκό κολοκύθι
Η Συνταγή είναι από Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξυνουμε το κολοκύθι απ’εξω με το πιλερ και το κόβουμε φέτες στρογγυλές περιπου ενα δάχτυλο.
Αφαιρουμε την ψύχα απο το κεντρο και μένει ένας κρίκος…κάθε κολοκύθι βγάζει…18-22 κομάτια.
Βάζουμε τους κρίκους σε ασβεστόνερο για 8 ώρες…μετα τους πλένουμε πολύ καλά και τους ζεματιζουμε δυο νερά με ενα κουτ γλ ξινό κάθε φορά.
Μετα το πρωτο ζεματισμα κόβουμε κάθε κρίκο στην άκρη και τον τυλιγουμε σαν σαλιγκάρι και στερεωνουμε με οδοντογλυφίδα.
Τα βάζουμε όλα σε πετσέτα να απορροφήσει τα νερά και ετοιμαζουμε το σιροπι..
Βραζουμε ενα κιλό ζάχαρι με 2,5 ποτήρια νερό …μια πρέζα αλάτι ενα μεγαλούτσικο κλαδάκι αρμπαροριζα…
μόλις δέσει το σιρόπι ρίχνουμε μέσα τα κομάτια τα αφήνουμε να πάρουν δυο τρεις βρασεις και κλείνουμε την κουζίνα.
Την επόμενη μέρα ξαναδενουμε το γλυκό αφού βάλουμε λίγο ξινό προς το τελος.
Η Συνταγή είναι από Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή ..
Κερνάμε γλυκό ψυγείου με κολοκύθα – θέλετε;
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Διαμαντω Κωνσταντιλακη Μπιμπουδη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1,5 κιλό κολοκύθα με μισό φλυτζάνι ζάχαρη και μισό νερό και την σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσει. Αφού κρυώσει την λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ ρίχνουμε μια κούπα χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα και μία κούπα ζάχαρη, σε μία κούπα νερό διαλύουμε δέκα κοφτές κ. σούπας κάστερ πάουντερ ή νισεστέ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ή κρέμα. Στρώνουμε μία στρώση μπισκότα την μισή κρέμα αφού την έχουμε αφήσει κανένα 10 λεπτό να κρυώσει άλλη μία στρώση μπισκότα και πάλι κρέμα. Από επάνω βάζουμε σαντιγί από μία μορφατ στο μεταλλικό κουτί και μισό ζαχαρούχο, μπορείτε να βάλετε ότι σαντιγί θέλετε, τέλος ρίχνουμε καβουρντισμένο αμύγδαλο και κανέλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Διαμαντω Κωνσταντιλακη Μπιμπουδη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”