Συνταγές
Γλυκό καρπούζι – Φοβερό έγινε και πραγματικά το ζήλεψα για το θαυμάσιο χρώμα του
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φλούδeς από καρπούζι
100 γρ αμύγδαλa
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό από 3 λεμόνια
Νερό
2 φύλλα αρμπαρόριζα
Χυμό από 1 /2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας τις φλούδες από το καρπούζι και τις κόβουμε σε λεπτά λουρίδες και φτιάχνουμε ρόλα, βάζουμε ένα αμύγδαλο μέσα.. Σε κάθε ρόλο βάζουμε μια οδοντογλυφιδα να κρατήσει το σχήμα ή τα περνάμε από το κλωστή.
Τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό, αδειάζουμε μέσα το χυμό από 3 λεμόνια. Βάζουμε πάνω βάρος για να βυθίζονται καλά στο νερό και τα αφήνουμε για 2 ώρες.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς καθόλου νερό), να λιώσει η ζάχαρη.
Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 15΄-20΄. Ξαφρίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό πάλι σε χαμηλή φωτιά για να δέσουμε το σιρόπι.(δοκιμάσουμε με ένα κριό πιάτακι
βάζουμε μια σταγόνα σιρόπι πυκνό, να μείνει στρογγυλό και δεν απλώνετε είναι έτοιμο).
Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το φύλα αρμπαρόριζας και το χυμό λεμονιού.
Μόλις είναι έτοιμο το γλυκό, αποσύρουμε από τη φωτιά, το τοποθετούμε σε βαζάκια.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.