Γλυκα
Ωραιότατο γλυκό του κουταλιού δαμάσκηνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Άντζελα Σκαλτσά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-2 κιλά δαμάσκηνα άγουρα
-1,5 κιλό ζάχαρη
-1 κανελόξυλο
-1 κρασοπότηρο μαυροδάφνη
-2 κτσ. λεμόνι χυμό
-1 κρασοπότηρο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα δαμάσκηνα με βελονάκι σπρώχνοντας από την μια μεριά στην άλλη για να βγει το κουκούτσι.
Μετά βάζω όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και τα βράζω 15-20 λεπτά.
Αφήνω όλο το βράδυ να βγάλουν τα ζουμιά τους και την άλλη μέρα δένω το γλυκό.
Η συνταγή είναι από Άντζελα Σκαλτσά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Γλυκό δαμάσκηνο στο φούρνο.!
Η συνταγή είναι από κ. Γεωργια Πεππε-Μητσιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Απλάααααααα θεϊκό.
Υπέροχο γλυκό με πολύ άρωμα, χρώμα και δέσιμο!
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό δαμάσκηνα
-750 γρ. ζάχαρη
-100 γρ. κονιάκ
-150 γρ. νερό
-1 βανίλια, χυμό από μισό λεμόνι
-2 μικρά ξυλάκια κανέλλας και 5 γαρύφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τις βανίλιες, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια τοποθετούμε τα δαμάσκηνα, αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει (τα πλένουμε και τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι τους), σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, κάνοντας από πάνω τρύπες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 ώρες.
Στο τελευταίο μισάωρο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Η συνταγή είναι από κ. Γεωργια Πεππε-Μητσιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.