Συνταγές
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα μια γλυκιά κολοκυθόπιτα με φυστίκι Αιγίνης
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τα υλικά που χρειάστηκε είναι!
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
1 κούπα φυστίκι Αιγινης χοντροκομμένο
1 φλυτζανα τσαγιού βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρυφαλλο σκόνη
1 φλυτζανα τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζανα φρυγανιά τριμενη
Ζάχαρη άχνη
Σουσαμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε κοματια την κολοκύθα
Την τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη, και τη βαζουμε στο τρυπητο να βγάλει τα ζουμιά της
Σε μπολ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός την άχνη
Στραγγίζουμε καλά την κολοκύθα και την προσθέτουμε
Ανακατεύουμε και βαζουμε το μείγμα στο ταψι, που έχουμε στρώσει τα μίσα φυλλα, βιυτυρωμενα ενα ενα
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φυλλα και ψήνουμε στους 170 για μια ώρα
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Κολοκύθα στο φούρνο αλλιώς
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1 1/2 – 2 κιλά κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλους κύβους
χυμό πορτοκαλιού από 1 μεγάλο πορτοκάλι και ένα μανταρίνι
1 κ.σ φυστικοβουτυρο organic
3 κ.σ μέλι θυμαρίσιο η ανθεων
1 ξυλάκια κανέλας Κευλανης
Σκονη κανέλας
Λίγα κομμάτια Παπάγια αποξηραμένα
Λίγες σταφίδες
Φλούδα πορτοκαλιού
Λίγο κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200′ C βαθμούς αέρα.
Βάζουμε τα κομμάτια κολοκύθας σε ένα πυρίμαχο ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Πρόσθετουμε την παπάγια, τις σταφίδες, τη φλούδα πορτοκαλιού, τα ξυλάκια κανέλας και λίγη σκόνη κανέλας. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το φυστικοβουτυρο, 2 κ.σ μέλι, το χυμό πορτοκάλι/μανταρίνι, ανακατεύουμε να λιώσει το φυστικοβουτυρο και προσθέτουμε το κονιακ.
Περιχύνουμε με το μείγμα τα κομμάτια της κολοκύθας και στο τέλος με μια κουταλια μέλι. Ψήνουμε για 30′ λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Που και που γυρίζουμε τα κομμάτια.
Σερβίρουμε με καρύδια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”