Συνταγές
Δεν έχω φάει νοστιμότερη! Γλυκιά και Σιροπιαστή Κολοκυθόπιτα!
Εξαιρετική συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα, μέσα στο σιρόπι, που θα αρέσει σε όλους. Φτιαγμένη με φύλλο κρούστας ενώ η γέμιση της είναι υπέροχη. Φύγαμε κουζίνα!
Υλικά
Για το Σιρόπι
400 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
1-2 ξύλα κανέλας
Χυμό από μισό λεμόνι
Για τη Πίτα
1 κιλό κολοκύθα
150 γρ ζάχαρη
50 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ σταφίδες ξανθές
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε προετοιμάζοντας στο σιρόπι της κολοκυθόπιτας. Βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη, το νερό και τα ξυλάκια κανέλας.
Στην συνέχεια, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Συνεχίζουμε με τη γέμιση της κολοκυθόπιτας περνώντας από τον χοντρό τρίφτη την καθαρισμένη κολοκύθα. Στην κολοκύθα ρίχνουμε την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρίφαλο, τις βανίλιες, το ξύσμα, τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, λαδώνουμε ένα ταψί 40 × 28 εκατοστών και τοποθετούμε σταυρωτά 4 φύλλα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κρατάμε 6 φύλλα για το τέλος που θα τοποθετήσουμε πάνω από τη γέμιση.
Λαδώνουμε λοιπόν και τοποθετούμε όσα φύλλα έχουν περισσέψει στο κέντρο. Έπειτα, λαδώνουμε και απλώνουμε την γέμιση.
Στη συνέχεια, διπλώνουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα και τα λαδώνουμε, όπως δείχνει και το βίντεο.
Τοποθετούμε ανά 2 τα φύλλα που κρατήσαμε και τα λαδώνουμε. Έπειτα, τα γυρίζουμε προς τα κάτω και κόβουμε σε κομμάτια.
Λαδώνουμε και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Όσο η κολοκυθόπιτα μας είναι καυτή την σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες.
Η κολοκυθόπιτα μας είναι έτοιμη! Εύχομαι να έχετε μία γλυκιά ημέρα όσο γλυκιά και απολαυστική ήταν και η σημερινή μας συνταγή! Καλή απόλαυση.
Δες το αναλυτικό βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!