Συνταγές
Ένα από τα πιο τέλεια παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού είναι το περγαμόντο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γλυκερία Φίλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξυνουμε τα περγαμόντο με τον τρίφτη και στη συνέχεια χαράζουμε και βγάζουμε την φλούδα.Τυλιγουμε ρολακι και στερεωνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Το βράζουμε τρεις φορές από 10 λεπτά.
Αφαιρούμε την οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε σε καθαρή πετσέτα νά στραγγίσουν.
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε ένα κιλό ζάχαρη για 30 κομμάτια και 2,5 ποτήρια νερό.Βραζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά ρίχνουμε τα περγαμόντο και βράζουμε άλλα 10 λεπτά.
Σβηνουμε και το αφήνουμε ως την επόμενη μέρα.Ξαναβραζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι κ στο τέλος ρίχνουμε μια κουταλιά λεμόνι.
Η Συνταγή είναι από Γλυκερία Φίλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή ..
Απο τα ωραιότερα αρωματικά γλυκά του κουταλιού – περγαμόντο
Εξαιρετικά μυρωδατο, υπεροχο γλυκό περγαμόντο
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από “Ειρήνη Σταματέλλη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1250 γρ σε φλούδες
1,1/2 πακέτο ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Χυμό από μισό λεμονί
Εκτέλεση
Τρίβουμε με τον τριφτή να φύγει όλο το κίτρινο τους από έξω ,χαρακώνουμε και παίρνουμε τις φλούδες του, τις περνάμε επάνω σε καλαμάκια από σουβλάκια για ευκολία και βράζουμε κάθε φορά από 3 φορές 7 λεπτά από τη ώρα του βρασμού
Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι κ αφήνουμε να στραγγίξουν τα νερά
Βράζουμε την ζάχαρη το νερό κ λεμονί για 25 λεπτά κ Μετα ρίχνουμε μέσα και βράζουμε για αλλά 10 λεπτά. Την επόμενη ημέρα βράζουμε και δένουμε το γλυκό. Αποστειρώνουμε βάζα κ καπάκια κ το βάζουμε μέσα..
Επειδή μία δεν είναι ποτέ αρκετή, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και άλλες νόστιμες συνταγές “περγαμόντο”.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Gogo Samiou “