Συνταγές
Μακαρονάκι κοφτό με σάλτσα παντζαριού που θα λατρέψετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-500γρ. μακαρονάκι κοφτό
-2 μέτρια παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1 κεσεδάκι γιαούρτι
-1 κούπα τυρί φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα και τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το παντζάρι σε κομμάτια και το βάζουμε στο multi μαζί με το γιαούρτι, το τριμμένο τυρί και το σοταρισμένο κρεμμύδι- σκόρδο.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σάλτσα. Ρίχνουμε στα μακαρόνια και σερβίρουμε.
Η sυνταγή είναι από Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Γλυκάκι κολοκύθι με ωραίο χρώμα, δεμένο σιρόπι και φυσικά γευστικότατο
Η sυνταγή είναι από κ. Vaso Lontou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-600 γρ. κολοκύθια
-600 γρ. ζάχαρι άσβεστη
-μέλι
-μισό λεμόνι
-βανίλιες ή αλμπαρόριζα
-δύο κουταλιές γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε μια ώρα το κολοκύθι στον ασβέστη μετά το πλένουμε καλά το βράζουμε 10 λεπτά να φύγει καλά ο ασβέστης.
Το τρυπάμε με το πιρούνι δυο φορές για να μπει το σιρόπι μέσα και βάζουμε ζάχαρη και δυο ποτήρια νερό να βράσει για 15 λεπτά.
Το αφήνουμε, την άλλη μέρα το ξανά βράζουμε μέχρι να δέσει έχουμε ρίξει τα αρώματα.
Τέλος προσθέτουμε το μέλι τρεις κουταλιές της σούπας και τη γλυκόζη
Η συνταγή είναι από κ. Vaso Lontou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.