Συνταγές
Το καλύτερο food για τον χειμώνα – σούπα μπόρς με παντζάρι και λάχανο στην χύτρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
400 γραμ. παντζάρια κομμένα καρέ – βάλαμε 1 συσκευασία αγρό κήπος χαλβατζή
300 γραμ. πατάτα κομμένη καρέ – 1 πατάτα
120 γραμ. καρότο σε φέτες – 1 καρότο
350 γραμ. ντομάτες αλεσμένες στο μούλτι – 1 ντομάτα
80 γραμ. κρεμμύδι κόκκινο γλυκό κομμένο – 1 κρεμμύδι μέτριο
160 γραμ. ανάμεικτο λάχανο λευκό και κόκκινο λεπτοκομμένα – 1 κούπα
75ml ελαιόλαδο – σχεδόν μισή κούπα
1/4της κούπας οινόμελο
1 κουτ. σ. ξύδι βαλσάμικο
500 γραμ. νερό ζεστό από βραστήρα
Αλάτι η ανθό αλατιού
Πιπέρι τριμμένο από μύλο
Για το σερβίρισμα:
Γιαούρτι λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε με το ελαιόλαδο διαδοχικά, το κρεμμύδι, τα λάχανα, την πατάτα και το καρότο.
Σβήνουμε με το κρασί, και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες.
Αλατίζουμε τρίβουμε πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν 1-2 λεπτά.
Τελευταία προσθέτουμε τα παντζάρια, συμπληρώνουμε με το νερό, περιμένουμε να πάρουν μια βράσει όλα μαζί, σφραγίζουμε την χύτρα, και μαγειρεύουμε στην ένδειξη 1, στον βαθμό θερμοκρασίας 2 για 8 λεπτά.
Αποσυμπιέζουμε, ανοίγουμε τη χύτρα, δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται καρύκευμα η σούπα μας, προσθέτουμε το ξύδι, και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε την σούπα με γιαούρτι, πασπαλισμένη με άνηθο.
Σημείωση:
Η σούπα Μπόρς είναι παραδοσιακό πιάτο της Ουκρανίας, και γίνεται με κρέας και χωρίς κρέας.
Εμείς εδώ σήμερα, επιλέξαμε την δεύτερη εκδοχή, χωρίς κρέας.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!