Συνταγές
Γιουβαρλάκια φρικασέ το φαγητό μας σήμερα – Είναι για Εξώφυλλο περιοδικού!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το κιμά
500 γραμμάρια κιμά βοδινό
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
5-6 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια ρύζι basmati
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα 100 ml ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί, και προσθέτουμε ένα έως δύο καροτάκια σε φετούλες.
Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε ενάμιση λίτρο ζεστό νερό και αν θέλουμε λιώνουμε μέσα 1 κύβο λαχανικών…. (Εγώ δεν έβαλα)
Μόλις θα αρχίσει να κοχλάζει πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε… Βράζουμε για μισή ώρα τα γιουβαρλάκια και προσθέτουμε 1 μέτριο μαρούλι κομμένο και λίγο άνηθο.
Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί το μαρούλι, και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο… Χτυπάμε δύο αυγά χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια κατόπιν τα ενώνουμε ρίχνουμε μέσα το χυμό δύο λεμονιών που έχουμε διαλύσει ένα κουταλάκι κορν φλάουρ ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε ζωμό σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα αυγού στην κατσαρόλα αποσύρουμε από την εστία και κουνάμε την κατσαρόλα λίγο ώστε να μη κόψει το αυγό.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρεσουν!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.