Συνταγές
Γιουβαρλάκια με τυρί για σήμερα! Γιατί ο καιρός έχει τα ψυχολογικά του πάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ο καιρός συνεχίζει να μην ξέρει τι θέλει και μια σούπα είναι ότι πρέπει!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο, 1 κρεμμυδι τριμμένο, 1 αβγό ,1 φλυτζανάκι καφέ ρύζι Καρολίνα( 2 κουταλιες βάζω στον κιμά και το υπόλοιπο στην σουπα) μαιδανο, αλατι, πιπέρι καλο ζυμωμα και αφήνουμε για 30 λεπτά
Βάζουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα,1 ολόκληρο κρεμμυδι, λάδι, αλατι, ασπρο πιπέρι, 1 κουταλιά φυτινη και 2 καρότα κομμένα μικρά καρεδακια
Βράζουμε για 10 λεπτα και μετά βάζω 2 πατατουλες σε καρεδακια,τα γιουβαρλάκια που έχουμε περάσει απο αλεύρι και το ρύζι και βραζουμε για 25_30 λεπτα
Αβγοκοβουμε με 1 αβγό και 1 λεμόνι ( μπαχαρικά και λεμόνι είναι στα γουστα του καθενός) και σερβίρουμε με μαύρο πιπέρι
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για υπέροχο λαχταριστο φαγητό!! Γιουβαρλακια με γιαούρτι
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
750 γρμ! κιμας μοσχαρισιος
200 γρμ! ρύζι γλασέ
1 κρεμυδι
1/2 ματσάκι άνηθος
2 καρότα και ένα κρεμυδι στον τρίφτη
2 αυγα
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
2 λίτρα νερό
2 φυλλα δάφνης
2 κύβοι ζωμός βοδινού
1 φλυτζανα τσαγιού ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βαζουμε τον κιμά το ρύζι, τα αυγα, το κρεμυδι, το καρότο, τον μισό άνηθο ψιλοκομμένο, το δυόσμο ( εγώ έβαλα αποξηραμένο),αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε καλά
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, με το λάδι, την Δάφνη και τους κύβους, και μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε τα γιουβαρλακια, που έχουμε κάνει μικρά μπαλάκια και βράζουμε για 45 λεπτά
Αφού σβήσουμε το ματι, έχουμε ετοιμάσει σε μπολάκι, γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια αλατοπίπερο, και τον υπόλοιπο άνηθο, προσθέτουμε με μια κουτάλα λίγο λίγο ζωμό, και ανακατεύουμε
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, και ανακινουμε απαλά, να μη μας διαλυθούν τα γιουβαρλακια
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.