Συνταγές
Για σήμερα, γίγαντες φούρνου και ταραμοσαλάτα τέλεια σαν μους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marina Hatzidaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γίγαντες
Ρίχνουμε στη χύτρα μισό κιλό γίγαντες που έχουμε μουλιασει σε νερό όλο το βράδυ….
βράζουμε τους γίγαντες 10 λεπτά με ανοιχτή τη χύτρα.
τις ξαφρίζουμε, κατόπιν τις σουρώνουμε, και βάζουμε καθαρό νερό
μόλις βράσουν ρίχνουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι και κλείνουμε τη χύτρα… βράζουμε για 25-30 λεπτά
Σε γάστρα κόβουμε 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 4 μέτρια καρότα σε φετακια, 3 ντομάτες τριμμένες, ή 1 συσκευασία κονκασέ, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 1 κούπα ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο νερό.
βάζουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς να μαλακώσουν τα λαχανικά…
όταν ψηθούν οι γίγαντες τις τραβάμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε στη γάστρα μαζί με λίγο ζουμάκι….ξαναφουρνίζουμε για 30-40 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και να μελώσουν.
Ταραμοσαλάτα
Έριξα στο μούλτι 100 γρ. ταραμά λευκό… σταδιακά ένα μικρό ψωμί χωρίς κόρα μουλιασμένο σε νερό και καλά στημένο μαζί με χυμό 2 λεμονιών…
Χτύπησα πολύ καλά…στη συνέχεια έριξα σε τρία στάδια 80 ml ελαιόλαδο συνεχίζοντας το χτύπημα… έγινε σαν σαντιγί.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marina Hatzidaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Γίγαντες φούρνου με ωραία σαλτσούλα
-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ-Marilena Pappa
ΥΛΙΚΑ
500γρ γίγαντες (μουλιάζω από βραδύς)
2 καρότα
1 κλωνάρι σέλερι
1/2 ματσάκι Μαϊντανό
1 κόκκινο κρεμμύδι
καυτερή πιπεριά (χωρίς τα σπόρια)
3 σκελίδες σκόρδο
500 γρ τριμμένη ντομάτα
Λίγα ντοματίνια
Λίγες ελίτσες
Κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης (από το βάζω τουρσί)
Αλάτι-πιπέρι, ξερό βασιλικό, γλυκιά πάπρικα
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φέρνω σε βρασμό τους γίγαντες και χύνω το νερό. Ξαναβάζω στο μάτι σε μέτρια φωτιά, με νερό και ξαφρίζω – αφήνω να μαγειρευτούν.
Όταν είναι έτοιμη τους βάζω στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό από την κατσαρόλα.
Ψήνω στον αέρα 180°C ώσπου μείνει με την σαλτσούλα τους.
Περιχύνω με ωμό ελαιόλαδο και καλή μας όρεξη❣σήμερα το Συνοδεύω με πιπεράτο λουκάνικο ψημένο στο Τηγάνι γκριλ.
-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Marilena Pappa