Συνταγές
Μπορεί να μην έχουν εμφάνιση, αλλά η γεύση τους είναι φοβερή – δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα τηγανητά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Konstantina Dalakli- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
900 με 950 γρ αλεύρι γχ
70 γρ ζάχαρη
175 ml χλιαρό νερό
400 ml χλιαρό φρέσκο γάλα
70 γρ βούτυρο λιωμένο αλλά όχι ζεστό
Ένα κγ αλάτι
Μια κάψουλα βανίλιας
Ένα αυγό
Δύο φακελάκια μαγιά ξηρή
Εκτέλεση :
Σε ένα βαθύ σκεύος μετράμε και βάζουμε το αλεύρι… όχι όλο κρατάμε γύρω στα 50 γρ, το αλάτι, την ζάχαρη, την βανίλια και την μαγιά. Ανοίγουμε χώρο στην μέση των υλικών και βάζουμε όλα τα υγρά υλικά συν το αυγό. Ανακατεύουμε με το μίξερ για καλύτερο αποτέλεσμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή. Χρησιμοποιήστε απλά το λίγο αλεύρι που κρατήσατε για να την ξεκολλήσετε από τα τοιχώματα του σκεύους.
Μην μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε αλεύρι. Εγώ τα έπλασα ως λουκουμάδες και τα άφησα και πάλι στο ταψί σκεπασμένα να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 8 έως 12 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο, ιδανικά μόλις ροδισουν, αλλιώς θα σκληρύνουν μόλις κρυώσουν και δεν θα θυμίζουν ντόνατς.
Από επάνω βαζουμε επικάλυψη σοκολάτας υγείας και σε κάποια γλάσο με άχνη και νερό…(άχνη με το μάτι και κάποιες κουταλιές νερό, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα που στέκεται), πασπαλίζονται με τρούφα και έτοιμα
Δεν έχουν εμφάνιση, αλλά γεύση έχουν φοβερή και δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα τηγανητά, πιο ελαφριά και με λιγότερα λιπαρά
Επειδή μία δεν είναι ποτέ αρκετή, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και άλλες νόστιμες συνταγές “ντόνατς”.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Konstantina Dalakli- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”