Γλυκα
Απόλυτη, το τονίζω, με απόλυτη επιτυχία – χωρίς ψήσιμο έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά με γεύση κρέμας σοκολάτας κακάο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μη διστάσετε να φτιάξετε το πιο σούπερ γλυκό με γεύση κρέμας σοκολάτας
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
27 σαβαγιάρ εμπορίου (1,5 συσκευασία )
1 σοκολάτα τριμμένη κουβερτουρα
1 χάρτινη συσκευασία Garni (400 γρ γάλα για να χτυπήσουμε τα δύο φακελάκια γκαρνι)
2 ποτήρια νερό
3 κουταλιές κακάο
3 κουταλιές ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ ή καφέ στραγγιστό με γεύση που σας αρέσει
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε 2 ποτήρια νερό το κακάο, προσθέτουμε τη ζάχαρι, το λικέρ, και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει, βουτάμε τα σαβαγιάρ και τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα. Δημιουργούμε έτσι 3 σειρές από 9 σαβαγιάρ η κάθε μία.
Επόμενο βήμα η παρασκευή της κρέμας. Αναμιγνύουμε το γάλα με την Garni, την βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ. Οταν γίνει κρέμα, την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 1 ώρα.
Πασπαλίζουμε τα μπισκότα στο ταψί με τριμμένη σοκολάτα και μετά από την 1 ώρα, βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την απλώνουμε με τη σπάτουλα επάνω από τα σαβαγιάρ.
Τυλίγουμε τη λαδόκολλα με τα μπισκότα σε μορφή ρολό. Κλείνουμε τα πλαινά μαζεύοντας τη λαδόκολλα. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Αφαιρούμε κατόπιν τη λαδόκολλα και αφήνουμε το γλυκό σε ένα πιάτο. Σκεπάζουμε τα μπισκότα με κρέμα, πασπαλίζουμε με κακάο, ή τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα.
Μετά το στόλισμα, το ξαναβάζουμε στο ψυγείο και αφού παγώσει καλά, μπορούμε να σερβίρουμε.
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να το φτιάξουν. Για περισσότερες συνταγές με γεύση κρέμας σοκολάτας , πατήστε ΕΔΩ .
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού