Ορεκτικα
Μία πολύ διαφορετική ζύμη για ένα ιδιαίτερο γεμιστό ρολό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Άλλη μία πρωτότυπη συνταγή για ένα υπέροχο και λαχταριστο πιάτο που είναι ένα γεύμα από μόνο του. Εξαιρετικό γεμιστό ρολό
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
200 ml. νερό χλιαρό
400 ml. γάλα χλιαρό
100 ml. λάδι
2 αυγά
περίπου 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
σάλτσα ντομάτας
αλλαντικά
ρίγανη
καλαμπόκι
πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες
μπέικον
κίτρινο τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρι σε ένα μπωλ με το χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Σταδιακά, ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια μας έως ότου να γίνει ζύμη.
Κατόπιν, δουλεύουμε τη ζύμη στον πάγκο.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο σκεύος και αφού σκεπάσουμε με μεμβράνη, αφήνουμε τη ζύμη για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη τα οποία ανοίγουμε σε φύλλα.
Στη μία άκρη του φύλλου απλώνουμε σάλτσα, αλλαντικά ψιλοκομμένα της επιλογής μας, ρίγανη, καλαμπόκι, τις πολύχρωμες πιπεριές, μπέικον, και το τριμμένο κίτρινο τυρί.
Διπλώνουμε το φύλλο, και το κλείνουμε στις άκρες. Με το μαχαίρι, κόβουμε σε λωρίδες το ένα άκρο του φύλλου και τις στρίβουμε.
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και το βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Το αλείφουμε με πινέλο και κρόκο αυγού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “γεμιστό ρολό” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΤΩΡΑ!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ:
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics