Συνταγές
Όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά, η μάνα και τώρα εμείς – Γκιουζλεμέδες με τυρί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dhmhtra Merdzhanova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίς μαγιά, χωρίς λάδι στη ζύμη, μόνο 1 κτγ. αλάτι, 200 ml . νερό και περίπου 350 γραμμάρια αλεύρι. Ζυμώνω και το αφήνω να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Μετά χωρίζω σε 6 ίσες μπάλες και ανοίγω φιλλο όσο πιο λεπτές γίνεται, ώστε να υπάρχουν τραγανά γκιουζλεμέ .
Αλείφω ελαφρά το φύλλο με λάδι, βάζω στη μέση τριμμένο τυρί και κλείνω τις 4 άκρες σαν φάκελο.
Ψήνουμε σε μέτριο επίπεδο 6 στα 9, προσθέτοντας σταδιακά λίγο λάδι σε κάθε στροφή, ανάλογα με το πόσο λιπαρά τα θέλουμε.
Γυρίζω 3-4 φορές για να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
* Στο φούρνο γίνονται πολύ ελαφριά χωρίς πολλά λάδια όμως η νοστιμιά του τηγανητού δεν συγκρίνεται.
Η Συνταγή είναι από Dhmhtra Merdzhanova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για γεμιστά ψωμάκια με τυρί.
Υλικά
• 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
• 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
• 1 φλιτζάνι λάδι
• 2 αυγά
• 3 κτσ. ζάχαρη
• 1 κτγ. αλάτι
• 1,5 κτγ. στιγμιαία μαγιά
• αλεύρι
Για τη γέμιση
• λευκό τυρί
Εκτέλεση
• Σε ένα μπολ ρίχνετε το νερό, το γάλα, το λάδι, τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ρίχνοντας αλεύρι φτιάξτε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνετε να διογκωθεί.
• Παίρνετε κομμάτι ζύμης, ανοίγετε με τα χέρια σας κατά μήκος, τοποθετείτε το λευκό τυρί στη μέση και κλείνετε κατά μήκος.
• Αλείφετε με τους κρόκους και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 22 λεπτά.
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί: