Συνταγές
Με απερίγραπτη νοστιμιά και μοναδική γεύση – γεμιστά με κολοκυθοανθούς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou– “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.
ΥΛΙΚΑ
Όσα τα λουλουδάκια μου τόσες κουταλιές σούπας ρύζι( έβαλα για πιλάφι, μου αρέσει που *βαστάει*)
100 γρ. σπόρους ανάλατους και καθαρισμένους από πασατέμπο και ηλιόσπορους
Μπόλικο δυόσμο
Μπόλικο μάραθο
1κσ ξηρό θυμάρι + 1 κσ για το ταψί
1 πιπεριά Φλωρίνης ( κόκκινη)
Ένα μεγάλο κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο
1 κρεμμύδι ξερό
Λάδι για το σωτάρισμα και το ταψί αλάτι
πιπέρι
Νερό καυτό για το ταψί.
Εκτέλεση:
Γέμιση:
Πλένω ,στραγγίζω και ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά , μυρωδικά και κρεμμύδι
Πλένω καλά και στραγγίζω το ρύζι
Σε κατσαρολάκι σωτάρω σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι
Σταδιακά προσθέτω τα υπόλοιπα λαχανικά,τους σπόρους, το ρύζι , και τέλος τα μυρωδικά ,φρέσκα και ξηρά
Αλατοπιπερώνω
Τα ανακατεύω για 2-3 λ όλα μαζί,χωρίς να προσθέσω καθόλου νερό
Αφήνω να κρυώσει η γέμιση
Έχω πλύνει και έχω στραγγίσει καλά τους ανθούς
Τους βάζω προσεχτικά την γέμιση ,χωρίς να τα παραγεμίζω
Τα κλείνω όπως πρέπει
Τα αραδιάζω όμορφα ,σε ένα πυρέξ που έχω λαδώσει
Τα αλατοπιπερώνω , πασπαλίζω με το υπόλοιπο θυμάρι και προσθέτω το καυτό νεράκι , τόσο όσο να τα σκεπάζει
Ρίχνω και το υπόλοιπο λάδι, από πάνω ,να πάει παντού
Έβαλα στο ταψί και μια πατάτα κομμένη στα έξι
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. ,στον αέρα για 50-55 λ περίπου
Στα 40 λ. περίπου ελέγχω το νερό,μήπως χρειαστεί να προσθέσω( σε εμένα δεν χρειάστηκε)
Ξεφουρνίζω και περιμένω λίγο να πέσει η θερμοκρασία για να σερβίρω, για να νοιώσουμε όλες τις γεύσεις
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou– “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.