Συνταγές
Δεν θέλουμε να τις περιγράψουμε αλλά να τις φάμε – γαρίδες στο σχαροτήγανο
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά.
1 κιλό φρέσκιες γαρίδες, (κατά προτίμηση μεγάλες)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη, (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)
τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
χυμός από 1/2 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη πάπρικα, αν θέλουμε και λίγο τσίλι
Εκτέλεση.
Για να ετοιμάσουμε τις γαρίδες στο τηγάνι με λεμόνι και μαϊντανό, καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και το έντερο.
Κρατάμε τα κεφάλια για περισσότερη γεύση.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά.
Πρέπει να κάψει πολύ καλά.
Βάζουμε τις γαρίδες και το λάδι και τις σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά από τη μία πλευρά και 2 λεπτό από την άλλη γιατί είναι μεγάλες.
Οι γαρίδες πρέπει να ροδοκοκκινήσουν αλλά να μην στεγνώσουν.
Μαζί με τις γαρίδες βάζουμε και το σκόρδο.
Μόλις γίνουν, τις σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και μετά από λίγα δευτερόλεπτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Συνοδεύουμε με πατάτες σαν τηγανιτές στην φριτέζα, λίγο ξύσμα λεμονιού.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς