Συνταγές
Ελάτε να σκαρώσουμε μια νόστιμη και πανεύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα (έβαλα κατσικίσιο, μπορείτε και αγελαδινό)
200γρ. ζάχαρη
200γρ. σιμιγδάλι ψιλό (αν θέλετε βάζετε και χονδρό)
Ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
2 αυγά
3 βανιλέτες (ή βανίλιες κάψουλες)
Λίγο βούτυρο soft
Μια τσιμπιά αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά, λίγη από τη ζάχαρη και τις βανιλέτες σε ένα μπωλ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη, λίγο αλατάκι και τα ξύσματα να βράσουν.
Μόλις έρθουν σε βρασμό, προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε ζωηρά και μόλις αρχίσει να πήζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά
ανακατεύουμε πολύ γρήγορα το μείγμα των αυγών και ομογενοποιούμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκατοστών χαμηλό και αντικολλητικό
στρώνουμε το μείγμα της Γαλατόπιτας, και από πάνω βάζουμε πολύ λίγο βουτυράκι soft σε μικρές μικρές μπουκίτσες (σύνολο το βουτυράκι να μην είναι πάνω από 80-100γρ. και για τον πάτο του ταψιού και για πάνω από την πιτούλα).
Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170, στη χαμηλή σχάρα για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει όμορφα! Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.