Συνταγές
Ένα εύκολο γλυκό – ζουμερή και αφράτη γαλατόπιτα με γεύση κανέλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Διαδρομές Αννίτας”
ΥΛΙΚΑ
ΚΡΕΜΑ
2 λίτρα γάλα, 2 βανίλιες, μία πρέζα αλάτι, 250 γρ. σιμιγδάλι ΨΙΛΌ, 300 γρ. ζάχαρη, 5 αυγά 150 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
ΦΎΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
20 φύλλα κρούστας, 150 γρ. ζάχαρη, 1 κουταλιά κανέλα 300 γρ. βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, ελαφρώς να ζεσταθεί με το μισό από τη ζάχαρη, σε λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο της ζάχαρης, τα αυγά, το σιμιγδάλι, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά και περνουμε λίγο από το χλιαρό γάλα και το ρίχνουμε στο μίγμα για να έρθει σε θερμοκρασία χλιαρή
επαναλαμβανουμε ακόμη 3 φορές και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ανάλαφρη κρέμα.
Στο τέλος κι αφού κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε τους κύβους βουτύρου και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα ταψί κι αφού το αλειψουμε πολύ καλά με βούτυρο, παίρνουμε ένα ένα τα φύλα, τα βάζουμε σταυρωτά και τα αλοιφουμε με βούτυρο ένα ένα και ρίχνουμε κάθε φορά από πάνω το μίγμα με ζάχαρη και κανέλα. Βάζουμε συνολικά και σταυρωτά 6 φύλα λαδωμενα και με κανελοζαχαρη
ρίχνουμε την κρέμα και ξανά η ίδια διαδικασία με τα φύλλα. Τις ακριβές τις γυρνάμε προς τα μέσα
τις αλοιφουμε με βούτυρο, χαράζουμε λίγο τα φύλλα με μυτερό μαχαίρι σε τρίγωνα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Σερβίρουμε όταν κρυώσει αφού πασπαλισουμε με κανέλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Διαδρομές Αννίτας”