Συνταγές
Πολύ ωραία Βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά..
▪︎500 γρ. Φαρινα χ.γλ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου.
▪︎200 ml πορτοκαλί φρέσκο χυμό
▪︎Ξύσμα από δύο πορτοκαλια ακερωτα.
▪︎300γρ βούτυρο φαστ
▪︎Μια βανίλια (το μικρούλι)
▪︎5γρ Μαχλεπι
▪︎5 Αυγα
▪︎350 ζάχαρη καστανή.
▪︎2 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
(ή κουφετακια που τα χτυπάτε στο γουδι..)
Εκτέλεση..
Ρίχνουμε στο μίξερ τη ζάχαρη, λιωμένο το βούτυρο, το μαχλεπι, τη βανίλια,τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και το ξυσμα πορτοκαλιού.Ανακατευουμε..
Μετά το χυμο πορτοκαλί και τέλος το αλεύρι λίγο λίγο…
*Έπειτα σε στρογγυλή φόρμα
(εγώ βάζω λαδοκολλα), αν θέλετε μπορείτε να βουτυρωσετε..
-Ψήνετε στον αέρα για περίπου 60′
*(στα 50′ πάντα τσεκάρω να δω πως παει)
Αφήνετε να κρυώσει καλά καλά…κ ξεφορμαρετε…
Έπειτα δοκίμασα από πάνω τη μαστίχα υποβρύχιο όπως διάβασα εδώ για να κάνω ντεκόρ..Την έβαλα σε μπεν μαρι…
Έβαλα δύο κουταλακια βούτυρο..
Και ανακάτεψα…κρύα η πιτα…το έριξα από πάνω….αρχικά ήταν όμορφο…
Το κόκκινο είναι έτοιμη ζαχαροπαστα…έκανα τα σχεδιακια κ τοποθέτησα…Προφανώς βιάστηκα γιατί μετά από λίγο τσουλησαν
Έχει κ ένα πακετακι καβουρντισμενα αναλατα αμύγδαλα…ψιλοκομμένα
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.