Συνταγές
Γιατί το φλουρί στην Βασιλόπιτα είναι το παν!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
(όλα σε θερμοκρασία δωματίου)
500γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν
250 γρ. Βούτυρο αγελαδινό
300γρ. Ζάχαρη
5 αυγά
2 βανίλιες
1 σφηνοποτηρο κονιάκ
Ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 κ γλ σόδα μαγειρικής
1/2 κούπα γάλα (χλιαρό!!!!)
1 κ.γλ. κανέλα
1 χούφτα καρύδια περασμένα από multi ( προαιρετικά)
1 σοκοφρετα τριμμένη ( και αυτή προαιρετικά αλλά αξίζει να την βάλετε, δίνει τέλεια γεύση)
Εκτέλεση
Αρχικά κοσκινίζουμε του αλεύρι με το μπεικιν και το αφήνουμε στην άκρη
Μετά χωρίζουμε τα αυγά! Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια σε μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι κ αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα χτυπάμε για αρκετή ώρα το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά αφήνοντας για το τέλος το γάλα και το αλεύρι, τα προσθέτουμε εναλλάξ στο τέλος.Τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα μαγειρικής πάνω από το μίξερ…. γιατί ξεχειλίζει
Σταματάμε το μίξερ κ με την μαριζ ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα για ένα μην χάσει τον όγκο της.
Προσοχή!! Μην ξεχάσετε το φλουρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις, τελευταία σχάρα στους 160 για 1 ώρα, μπορεί κ λίγο παραπάνω (ανάλογα τον φούρνο). Μετά από 1 ώρα δοκιμάστε με το μαχαίρι
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.