Συνταγές
Μίνι ψωμί γάστρας που μπορούν να το κάνουν όλοι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι σκληρό
1 φακελάκια μαγιά ξερή
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
15 γρ. λάδι
180 γρ. νερό χλιαρό
Φασολάκια με βοδινό κρέας και μπόλικη σάλτσα.
Υλικά:
500 γρ. βοδινό κρέας
500 γρ. φασολάκια
Ένα μεγάλο κρεμμύδι
Ένα κουτάκι με κομματάκια ντομάτας ή 3 φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
Δυο κουτάλια ντομάτα πελτέ
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις κλωστές τα πλένουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το βάζω με το λάδι να αχνίζει, μετά τα φασολάκια.
Βράζουμε το βοδινό κρέας σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε περίπου ενάμιση λίτρο νερό και το ρίχνω στην κατσαρόλα με την ντομάτα στα φασολάκια.
Το βράζουμε σε χαμηλή εστία με κλειστό καπάκι για μια ώρα χωρίς πολλά ανακατέματα για να μην διαλυθούν και ανοίξουν στο τέλος αλάτι πιπέρι.
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ 1 ποτήρι γάλα χλιαρό φρέσκο, 1 ποτήρι νερό χλιαρό, 1 κτσ. ζάχαρη, 1 φακελάκι ξερή μαγιά και το ανακατεύουμε με πηρούνι.
Ρίχνουμε μέσα 50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο χλιαρό! Σε ενα μπολ.
Χτυπάμε 2 αυγά με 1 κούπα ζάχαρη και 1 βανίλια.
Τα ρίχνουμε στο μίγμα με την μαγιά και προσθέτουμε 4 κούπες αλεύρι.
Ζυμώνουμε να έχουμε μια ζύμη αφράτη και ελαστική.
Την σκεπάζουμε με ζελατίνα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά.
Στη συνέχεια την ζυμώνουμε για 5 λεπτά, την ανοίγουμε σε ένα παχύ φύλλο, το αλείφουμε με λάδι και τοποθετούμε σταφίδες παντού.
Οπότε από την άκρη του φύλλου ρολάρουμε την ζύμη μας και στη συνέχεια την κόβουμε.
Τοποθετούμε στην λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 30 λεπτά.
Στη συνέχεια τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”