Συνταγές
Πολύ νόστιμη! Μια αφράτη τυρόπιτα έτσι για να μην νιώθει το ταψί μοναξιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ένα ταψί 22αρι ρίχνουμε λίγο καλαμποκέλαιο και με ένα πινέλο το απλώνω παντού εχουμε ξεπαγώσει ετοιμο φύλλο για πίτες στρώνω ένα φύλλο κάτω αλείφουμε με το πινέλο μου και ρίχνω λίγο θρυμματισμένη φέτα με το χέρι μου αυτό γίνεται μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα
το τελευταίο φύλλο το τρίβουμε με τα χέρια να γίνει μικρά κομμάτια μετά παίρνουμε ένα κοφτερό μαχαίρι και χαράσσουμε σε κομμάτια έπειτα χτυπάω 3 αυγά και περίπου 300 ml γάλα η σόδα το ρίχνουμε από πάνω με λίγο σουσάμι περιμένουμε λίγο να το απορροφήσει κουνώντας το ταψί
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Τι ωραία και εύκολη ζεματιστή τυρόπιτα – πρέπει σίγουρα να την δοκιμάσεις!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό αλεύρι φαρίνα
1 κούπα βραστό νερό
250 gr τυρί φέτα
λάδι αρκετό περίπου μισή κούπα
αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού και 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και ρίχνουμε το βραστό νερό ανακατεύουμε με ένα κουτάλι στην αρχή γιατί είναι καυτό και δεν μπορούμε να πιάσουμε με τα χέρια στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι το αλάτι και σπάμε και το τυρί με τα χέρια μας ανακατεύουμε καλά
αφήνουμε το ζυμαράκι να ξεκουραστεί για κανα μισάωρο, το βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο όχι πολύ χοντρό
αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και ψήνουμε πάνω σε μέχρι να ροδίσει καλά στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.