Συνταγές
Αφράτη ροδακινόπιτα με υπέροχο άρωμα και γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
2 αυγα
100 γρ Ζάχαρη
1 βανίλια
100 ml ηλιέλαιο
100 ml γάλα
200 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
150 γρ ροδάκινα
Για την επικάλυψη
50 γρ βούτυρο
50 γρ Ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Εκτέλεση
Σε ενα μπόλ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη την βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το ηλιέλαιο το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, σταδιακά ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε για λίγο στο μίξερ να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αν ο χυλός μας φανεί πολύ παχύρρευστος προσθέτουμε +20 ml γάλα επιπλέον. Κατόπιν στρώνουμε σε φόρμα 28 cm , αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ισιώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια και κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες (μπορούμε να βάλουμε φρέσκα ροδάκινα η κομπόστα, ).
Τοποθετούμε τις φέτες με την σειρά πάνω στο μείγμα και έπειτα σε ενα μπόλ βάζουμε το βούτυρο την ζάχαρη και το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
Ρίχνουμε στην επιφάνεια της ροδακινόπιτας την ψιχουλιαστή (crumble) ζύμη. Ψήνουμε στους 180c για 40′.Βγάζουμε την ροδακινόπιτα απο τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.