Συνταγές
Αφράτες Χιονούλες, για να κερνάς τους καλεσμένους σου στις γιορτές!
Σε αυτές τις γιορτές, εκτός από μελομακάρονα και κουραμπιέδες, φτιάξε και αυτή τη τέλεια συνταγή για χιονούλες και κέρασε τες στους καλεσμένους σου. Η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται.
Υλικά
Για το Παντεσπάνι
5 αυγά
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
Για το Σιρόπι
100 γρ ζάχαρη
100 ml νερό
Για τη Κρέμα
700 ml γάλα
100 γρ ζάχαρη
80 γρ νισεστέ
50 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
200 ml κρέμα γάλακτος
Καρύδα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το παντεσπάνι για τις χιονούλες μας. Χτυπάμε λοιπόν τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Κατόπιν, προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και δουλεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.
Στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Συνεχίζουμε με το σιρόπι. Βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά. Αν θέλουμε, προαιρετικά, αρωματίζουμε με κονιάκ.
Ακολουθεί η προετοιμασία της κρέμας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρύο γάλα, την ζάχαρη, το νισεστέ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Έπειτα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Παράλληλα, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε την κρέμα.
Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Βάζουμε ένα παντεσπάνι ως βάση και απλώνουμε κρέμα. Μετά, σκεπάζουμε με ακόμα ένα παντεσπάνι και καλύπτουμε με κρέμα.
Τέλος, σκεπάζουμε περιμετρικά με τριμμένη καρύδα και διακοσμούμε με μαρασκίνο.
Έτοιμες λοιπόν και οι φετινές μας, γιορτινές χιονούλες! Καλές γιορτές και καλή απόλαυση!
Παρακολούθησε στη συνέχεια το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!