Συνταγές
Θαυμάσια γλυκά κεράσματα! Χιονούλες με σπιτικά σαβαγιάρ και γέμισμα κρεμ πατισερί
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 κροκους
250 γραμ ζάχαρη
1λιτρο γάλα με όλα τα λιπαρά
80γραμ κορν φλάουρ
λίγη βανίλια Μαδαγασκάρης
100γραμ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάμε τους κρόκους με την μισή ζάχαρη Προσθέτουμε 100γρμγαλα χλιαρό κ το κορν φλάουρ κ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με την βανίλια σε μέτρια φωτιά
Μόλις βράσει το τραβάμε στη άκρη και ρίχνουμε λίγο λίγο στο μπολ με τους κρόκους κ ανακατεύουμε γρήγορα να ενσωματωθεί
Μεταφέρουμε ξανά στην εστία κ σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα
Αφαιρούμε από την φωτιά την κατσαρόλα κ ρίχνουμε το βούτυρο Το μίγμα το τοποθετούμε στο ψυγείο καλυμμένο με μια μεμβράνη που θα εφάπτεται στην κρέμα για μην πιάσει κρουστα
Όταν θα το βγάλουμε από το ψυγείο θατοχτυπησουμε πολύ καλά με σύρμα χειρός να αφρατέψειΣαβαγιαρ
Υλικά 4 ασπράδια 4κρουκους 100 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γραμ αλεύρι κοσκινισμενο
60γραμ άχνη κ λίγη για την επιφάνεια Εκτέλεση χτυπάμε τα ασπράδια με την άχνη σε σφιχτή μαρέγκα
Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους με την κρυσταλλική ζάχαρη πολύ καλά Με μια μαριζ περνούμε το ασπράδι λίγο λίγο κ το ενσωματώσουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω με το μίγμα των κροκων
Στο τέλος ρίχνουμε το κοσκινισμενο αλεύρι με μια λαδόκολλα λίγο λίγο κ ανακατεύουμε απαλά
Τοποθετούμε σε κορνε και ψήνουμε 12’λεπτάΣτο τελευταίο στάδιο τα γεμίζουμε με την κρέμα κ τα τοποθετούμε στο ψυγείο
Λιωνουμε σοκολάτα κ περνάμε μέσα στην σοκολάτα τα γεμισμενα σαβαγιαρ και αμέσως στο ινδοκαρυδο
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.