Συνταγές
Ένα απλό κέικ με κρέμα ανθότυρου.. απίστευτη γεύση! Θαυμάσιο και πρωτότυπο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
150γρ ζάχαρη
100μλ σπορέλαιο
160γρ αλεύρι
40γρ κακαο
2 κουτ.γλ μπεϊκιν παουντερ
Βανίλια και λίγο αλάτι
Κρέμα
300γρ ανθότυρο
1 αυγό
4 κουτ.σουπας ζάχαρη
2 κουτ.σουπας κορν φλάουρ
Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοιμαζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και χτυπαμε με ράβδος για να γίνει λεία κρέμα. Γεμίζουμε ενα κορνέ και αφήνουμε στην άκρη
Χτυπαμε αυγά με ζάχαρη πολύ καλά μετά σιγά σιγά προσθέτουμε σπορέλαιο χωρίς να σταματάμε το χτύπημα. Και στο τέλος στερεά με τρεις δόσεις.
Σε μία τετράγωνη φόρμα αδειάζουμε την ζύμη και μετά με κορνέ γεμίζουμε και κάνουμε σαν πάπλωμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά στις αντιστάσεις.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για αφράτα κρητικά αγνοπιτάκια με σπιτική ζύμη και ανθότυρο
Υλικά
- Για τη ζύμη
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια μαγιά στεγνή
- 1/2 ποτήρι γάλα φρεσκό
- 1 φλιτζανάκι νερό χλιαρό
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- Για τη γέμιση και το τηγάνισμα
- 1 κρόκος αυγού
- 100 γρ. φέτα
- 250 γρ. ανθότυρο Κρήτης
- ελαιόλαδο κρητικό ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
-
Διαλύετε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνετε μια μικρή λακκούβα. Ρίχνετε εκεί τη μαγιά, το γάλα, το λάδι και το αλάτι. Ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να αποκτήσετε μια πολύ μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνετε να ξεκουραστεί 25-30′.
-
Κομματιάζετε τη φέτα και το ανθότυρο σε ένα μπολ και …
Δείτε την συνέχεια της εκτέλεσης και περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : icookgreek