Συνταγές
Αφράτα και μοσχοβολιστά κουλουράκια – για το καφεδάκι ότι πρέπει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 αβγά
180 γρ ζάχαρη απλή
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
150ml ηλιέλαιο
1 πορτοκάλι τον χυμό και το ξύσμα του
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
650- 700 γρ αλεύρι
Μαστίχα,μαχλέπι, κακουλέ από μισό κ.γλ
Και 1 αβγό + 2κσ γάλα για να τα αλείψουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κάθε κουλουράκι έβαλα 33- 35 γρ ζύμης για να ψηθούν ομοιόμορφα
Στους 180⁰ για 20′ περίπου ανάλογα τον φούρνος σας
Δεν θέλουμε να στεγνώσουν όταν τα βγάλουμε γιατί όσο κρυώνουν σφίγγουν
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια αρωματισμένα με πορτοκάλι και μαστίχα Χίου. Απολαύστε τα παρέα με το καφεδάκι σας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria’s Greek Food”
Υλικά:
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
2 βανίλιες
λίγη μαστίχα Χίου
ξύσμα πορτοκαλιού
σουσάμι
σταγόνες κουβερτούρας
1.5 πακέτο φαρίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ διαλύουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκαλιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, την μαστίχα Χίου και τέλος το αλεύρι.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria’s Greek Food”